Egész Európában egyedülálló magyar italt kóstolhatunk meg március 28-ig

2024. március 22.

Ráadásul még ismert emberekkel is találkozhatunk, ha ellátogatunk húsvét előtt a főváros fő piacterére.

A svábhegyi Jókai kert 850 tőkés szőlőültetvénye Európa-szerte kuriózumnak számít. A budafoki borásziskola tangazdasága mellett ugyanis Budapesten ez az utolsó szőlőültetvény, amelynek terméséből megvásárolható bor készül. A magyar főváros mellett Bécs tud még ilyet felmutatni. (Látogatásunkról a Jókai kertben nemrég cikket is írtunk, amit IDE KATTINTVA lehet elolvasni.)

A svábhegyi Jókai kert 850 tőkéjét a Kadarka Kör telepítette 2011-től a ma a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz (DINP) tartozó telken, a 12. kerület Költő utca 21. szám alatt. Az Anno Istenhegyi Cuvée-ből 2023-ban már a hatodik forgalmi tétel készült el. A bor 2022-es évjárata a városegyesítés 150. évfordulóján elnyerte a BUDAPEST BORA címet és rangot.

Húsvét előtt nem is feltétlenül kell elkirándulni a Svábhegyre (bár érdemes), hogy beszerezzünk egy (kettő…három…) palackkal az Anno Istenhegyi Cuvée, vagyis a híres Budai Vörös 2022-es évjáratából. Március 18-28-ig, minden nap 12 és 16 óra között Budapest főpiacterének, a Vámház körúton található Nagycsarnoknak a standján is megvásárolható a bor.

Bizonyos időpontokban ráadásul a Kadarka Kör tagjai, ismert emberek állnak a pult másik oldalán, az alábbi beosztásnak megfelelően:

Aki egy igazán különleges bort szeretne tenni a húsvéti asztalra, mindenképpen látogasson el a Nagycsarnokba (1093 Budapest, Vámház körút 1-3.) és vásároljon pár palackkal az Anno Istenhegyi Cuvée borból!

Címlapfotó: Terry Vlisidis / Unsplash