Újabb őrült kávérecept tarol az interneten

2024. július 01.

A legbizarrabb kávé, amit valaha láttunk, ám mégis éppen letarolja az internetet és már kávézókban is kínáljak.

A kávé világától nem idegenek az extravagáns irányzatok: legutóbb mi is beszámoltunk a különös kínai kávéitalok növekvő térnyeréséről. Egy új, TikTokon terjedő recept azonban minden eddiginél meghökkentőbb.

A hagymás kávé (Scallion Latte) nevű szokatlan kombináció az elmúlt hetekben végigsöpört az interneten, különösen a kalandvágyó, semmitől vissza nem rettenő ínyencek körében.

A furcsa trend feltehetően ismét Kínából származik, ahol a kulináris kísérletezés gyakran vezet egyedi és meglepő ételekhez és italokhoz. A hagymás kávé elkészítését és kóstolását bemutató videók hatalmas figyelmet kapnak a TikTokon. Több millióan kíváncsiak az italra, a reakciók viszont elég vegyesek.

Nem kellett sokat várni arra, hogy amerikai és ausztráliai székhelyű kávézók is meglovagolják a trendet. Ezek a helyek több videót is posztoltak már a hagymás kávéval kapcsolatos saját élményeikről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Golden Brown Coffee (@goldenbrown.coffee) által megosztott bejegyzés

Az ital elkészítéséhez friss újhagymára van szükség, aminek csak az apróra vágott zöld részét használják fel. Ezt egy pohárba teszik, majd szimplán ráöntenek egy egyszerű jegeskávét. És ha ez nem lenne elég: a legtöbben még a tetejét is hagymával díszítik.

A VegNews szerint az ital érthető módon a legkülönfélébb reakciókat váltotta ki az interneten. Míg egyeseket lenyűgözött a sokkoló ízvilág, mások kifejezetten undorítónak találják az új őrületet. Szerintünk az a legbiztosabb, ha mindenki megkóstolja és maga dönti el, mit is gondoljon róla.

Címlapfotó: Candice Picard / Unsplash