Legnépszerűbb sör: új márka az eladási lista élén!

2023. március 02.

Olyan történt, amire évtizedek óta nem volt példa. A kocsmai fogyások alapján egy új márka lett a legnépszerűbb sör.

2022 második felében a kocsmai fogyás alapján a Guinness lett a legnépszerűbb sör Nagy-Britanniában. Mondhatni történelmi tettet hajtott végre a Diageo cégcsoporthoz sörmárka. Azt a Carlingot előzte meg, amelyik évtizedek óta a britek kedvenc sörének számít.

A The Drinks Business által is közölt jelentés szerint az Egyesült Királyságban minden kilencedik korsóból egy volt a híres ír fekete söré. A Guinness valóban szárnyal, egész Európában növekszik a forgalma. „A Guinness továbbra is erőteljesen növekszik, ennek köszönhetően a brit kocsmák első számú söre lett” – idézi a cikk Lavanya Chandrashekát, a Diageo pénzügyi igazgatóját.

Mindezt a számok is igazolják. Többek között a Johnnie Walkert, a Smirnoffot és a Baileyst is birtokló cég eladásai 18%-kal, 9,4 milliárd fontra nőttek 2022 második felében az előző évhez képest.

A Guinnessnél bizakodóak: erősen kezdték a 2023-as évet, ezért remélik, tartósan képesek maguk mögött tartani a Carlingot az első helyért folyó küzdelemben. Előfordulhat azonban, hogy hamarosan mindkettő hoppon marad és egy nevető harmadik veszi át a vezetést. Viharos gyorsasággal terjed ugyanis a világban egy egészen új sörtípus, ami idővel az összes tradicionális sört háttérbe szoríthatja.

Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: minimdesignco / Unsplash