Viccnek indult, most felforgatja a piacot ez az új üdítőital

2023. november 14.

Aki megkóstolta, élete egyik legnagyobb élményének, legkellemesebb meglepetésének tartja.

A Martiniről (sőt: Oppenheimer Martiniről) már sokat hallhattunk. Most viszont egy olyan verziójáról vitatkozik az internet, amiben nemhogy Martini nincsen, de semmilyen alkohol.

Az alkoholmentes Olive Oil Martini legellentmondásosabb része mindazonáltal nem az alkohol hiánya. A San Francisco-i Aura Bora cég ugyanis olyat tett, mint még soha senki: olívaolajból készítettek Martinit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Aura Bora (@drinkaurabora) által megosztott bejegyzés

Az ötlet a cégen belül is sokáig a vicc tárgya volt. Az illetékesek azonban végül nem tudtak szabadulni az első hallásra abszurdnak tűnő gondolattól. A cég végül meg is valósította az elképzelést, a projekthez pedig összeálltak az olívaolajat gyártó vállalkozással, a Grazával. A végeredmény egy szódavizes, olívaolajos, borókával és yuzuval ízesített termék lett, melyet „egy esti, levezető italnak” szántak a tervezők.

Paul Voge társalapító thedrinksbusiness oldalnak elárulta, egy olyan ital létrehozása volt a céljuk, ami egyszerre kesernyés és – a gyömbérhez hasonlóan – csípős. Ezen felül olyan koktélt szerettek volna megalkotni, amit nem szükséges apró kortyokban iszogatni, hanem nagyobb „falatokban” is el lehet fogyasztani.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Aura Bora (@drinkaurabora) által megosztott bejegyzés

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy a terméket látva sokan úgy gondolták, hogy az Olive Oil Martini túl furcsa ital ahhoz, hogy kipróbálják” – mondta Voge.

Nem Martini, de mégis

A hivatalos weboldal úgy írja le az ital ízét, mint egy „valódi yuzu gyümölcsök és extraszűz olívaolaj felhasználásából készített keverék, ami egy igazán gazdag, zamatos, gyógynövényes alaphangokkal rendelkező koktélt eredményez”.

Az értékelések alapján egyébként valóban nem lehet rossz az ital. Az Olive Oil Martini értelése jelenleg 4,7 csillagnál áll. Akik eddig kipróbálták a terméket, azok a fenti ízek mellett általában egy kis sós beütésről is beszámolnak. Az egyik kommentelő szerint, azt írta „a párosítás sokkal jobban ízlett, mint azt gondoltam volna. A buborékok és az ízek harmóniája miatt szinte nem is hiányzott az alkohol.”

Egy másik bátor fogyasztó feltette a minket is foglalkoztató kérdést: „Vajon ízleni fog az ital, vagy egy borzasztó élményben lesz részem?” A kétkedést követően le is zárta a vitát: „Életem egyik legjobb élménye volt…egy fantasztikus meglepetés.”

Annak ellenére, hogy az Olive Oil Martini egy cukor- és alkoholmentes koktél, a thedrinksbusiness cikke szerint az alapítók izgatottan várják, hogy valaki kifejlessze az alkoholos változatát. Mindenesetre jelenleg a 12 dobozt tartalmazó karton ára 48 amerikai dollárba (nagyjából 17 ezer forintba) kerül.

Címlapfotó: Aleisha Kalina / Unsplash