Királyi kitüntetésben részesült egy kedvelt pezsgő márka

2024. május 22.

Illusztris társaságba került a pezsgő, amit III. Károly király évtizedek óta előszeretettel fogyaszt.

2024 tavaszán III. Károly brit király többek között a Laurent-Perrier-nek odaadományozta a Royal Warrant címet. Ezzel immár a Champagne-ház is a királyi család hivatalos beszállítójává vált. A Royal Warrant szabad fordításban „A királyi család által jóváhagyott minőség”. Ezt a kitűntető címet a királyi család adja az általa legjobbnak tartott beszállítóinak. Ezek mindenféle termékek lehetnek, akár a palota mindennapi szükségleteit kielégítendő cikkek, akár a család 1-1 tagja által speciálisan használt vagy elfogyasztott áruk.

Károly régóta lelkes híve a Laurent-Perrier pezsgőknek, már 1979-ben meglátogatta a pincészetet Champagne-ban. Már walesi hercegként oda is adta nekik a Royal Warrant címet, amit most – 2022-es trónra lépése után – újra megerősített. Ez a mostani megerősítés még további 144 olyan céget érintett, akiknek még wales hercegként adományozta a címet. Vele együtt most felesége, Kamilla királyné is ebben a megtiszteltetésben részesített összesen hét vállalkozást, köztük egy borászatot, a cornwalli Camel Valley-t.

Így már összesen több, mint 800 vállalat nevezheti magát a királyi család hivatalos beszállítójának és teheti fel a termékeire a Royal Warrant emblémát. Köztük egyébként több Champagne-ház is, úgy mint a Bollinger, a Pol Roger, a Mumm, a Krug, a Roederer, a Moët vagy éppen a Veuve Clicquot. Ezeknek még Károly édesanyja, II. Erzsébet volt az adományozó. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott most a Laurent-Perrier, az első Champagne-ház, amit III. Károly emelt a hivatalos beszállítok közé.

Címlapfotó: Pavelis / Shutterstock