Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én

2025. augusztus 15.

Az etyeki Pezsgőkonferencia az évek során a szakma igazi találkozópontja lett, ahol a legfrissebb trendeket is figyelemmel kísérő programok mellett a buborékos italok legjobbjai is terítékre kerülnek.

A PEZSGŐKONFERENCIA 2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre Etyeken, amelynek fókuszába ezúttal a Közép-Európai pezsgőpiac tematikáját állították a szervezők.  A legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek adják át tudásukat előadások, birtokbemutatók és kóstolós mesterkurzusok formájában, és természetesen nem maradhat el az interaktív kerekasztal és a valódi gasztro-kulturális élményt kínáló Pezsgőünnep sem! Érdemes tehát megszerezni a még elérhető jegyek egyikét!

A dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett megrendezendő idei konferencia fókuszába a közép-európai régió lehetőségeit állították – „Sparkling Central-Europe” címmel. A téma átfogó felvezetésére Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója vállalkozott, aki Közép-Európa átalakuló pezsgőpiacát elemzi, amelyet kiválóan árnyal majd Hollósi Dávid (MBH Bank, Agrár Üzletág ügyvezető igazgató) üzleti, gazdasági szempontú értekezése. Lengyelország pezsgős eredményeit és lehetőségeit pedig az elismert Tokaj-szakértő, Borászok Barátja-díjas Wojciech Bonkowski, a régió első Master of Wine szakértője tárgyalja.

Biztosan sokan várják már, hogy megtudják, „hogyan csinálják az olaszok?”, és erre most lesz is lehetőség, hiszen Romeo Dellera, a Berlucchi értékesítési igazgatója a Berlucchi Franciacorta mesterkurzus keretein belül ad ebből izgalmas kóstolót.

Erdélyi pezsgős eredményeiről pedig a mindenki által kedvelt, legendás Balla Géza előadását hallgathatjuk meg, és mivel a helyszín is kötelezi azért a szervezőket, nem maradhat el az etyeki eredetvédett pezsgők kóstolója sem: ezen a mesterkurzuson a WSG-okleveles Champagne-szakértő, kétszeres magyar sommelier bajnok Tüű Péter kalauzolja végig a résztvevőket. A mindig izgalmas kerekasztal-beszélgetés keretein belül a „Pezsgő innováció”címmel az ízesített bor- és pezsgőkoktélokról folytatnak majd interaktív vitát. Az esemény legszebb része pedig méltán a szőlős környezetben megrendezett Pezsgőünnep és Open Bar, amelyre akár külön is lehet jegyet váltani. Érdemes már most áttekinteni a programot az esemény weboldalán, és lecsapni a  jegyekre, amelyek még elérhetők a szeptember 5-i Pezsgőkonferenciára.

Címlapfotó: Pezsgőkonferencia