Október 7-én este olyan helyekre mehetünk be, ahova amúgy még nappal se

2023. október 05.

Különleges programok országszerte október 7-én déltől egész éjszakába nyúlóan.

Október 7-én délben kezdődik az a „kocsmakvíz”. Ehhez online csatlakozhatnak a programban résztvevő sörfőzdék vendéglátóhelyire látogató vendégek. Mintegy 30, a kisüzemi sörfőzéssel kapcsolatos kérdésre kell válaszolni. A kizárólag egy napig elérhető felület a Főzdekocsmák Éjszakája miatt nyílik meg. Az ország több helyszínén is zajló programon a vendégek a frissen csapolt sörök mellett a sörfőzdék saját vendéglátóhelyeinek sajátos hangulatával ismerkedhetnek.

Tokajban a BAZ Beer sörfőzde az eseménnyel egy időben zajló Tokaji Szüreti Napokon és a város másik felén található üzemben is kóstolókkal, utóbbi helyszínen pedig főzdetúrával készül.

Ózdon, a Bolyki Serházban nemcsak a sörfőzde alaposabb megismerésére lesz lehetőség. A vendégek most hétvégén kóstolhatják majd először az új Szűretlen Ribizlis sört is!

Az Etyeki Sörmanufaktúra hat tételes sörkóstolóval gazdagított főzdelátogatásokkal várja a vendégeket, este pedig koncert is lesz a teraszon!

Kőbányán, a Horizont Brewing Taproomjában a Baan’s Kitchen hamburgerei lesznek kóstolhatók a friss sörök mellé. A környékbeli lakosokat extra 10 százalékos kedvezmény várja! Nem messze onnan, a Monyo Brewing-nél ugyancsak bejárható majd a sörfőzde, enni pedig különféle curryket lehet majd!
Székesfehérváron, a hübris sörfőzdében hétvégén „üktoberfest” rendezvény lesz, élő sramli zenével, sült kolbásszal, főzdetúrákkal és persze sörivó versenyekkel!

A Pécsi Sörfőzde különleges, esti főzdelátogatásokat szervezett a Főzdekocsmák Éjszakája alkalmából, amelyeket követően valamennyi pécsi sör kóstolható lesz frissen csapolt formában!

Békésszentandráson pedig a Szent András Sörfőzde vendéglátóhelye és mintaboltja készül külön programokkal, street food ételekkel és ötletes sörös ajándékokkal.

A Főzdekocsmák Éjszakája egyes programjai előzetes regisztrációt követően látogathatók! Az online kocsmakvíz és a részletes programtáblázat a www.taproom.hu oldalon érhető el!

Címlapfotó: Monyo Brewing