Vince Magazin májusi lapajánló: tavaszba öltözött palackok

2023. május 12.

Akár egy szóval is jellemezhetnénk májusi lapszámunkat, ez pedig a rozé! Érkezik a nagy rozéteszt, Koch Csaba különleges rozé borai, a főváros rozé-fesztiválja és lesznek rosé pezsgők is Proseccóból!

A Vince Magazin májusi lapszámában majdnem minden a rozé körül forog: a tesztszekcióhoz több mint 100 rozét teszteltünk. Kóstoltunk rozé pezsgőket Proseccóból, mutatjuk mi minden várható a főváros legnagyobb kerti partiján, a Rosalián. Megkóstoltuk a Feind Pincészet és a Lajver Borbirtok megújult gasztronómiai kínálatát, bekukkantottunk a Gourmet kulisszái mögé. Ellátogattunk a több mint száz éves Törleyhez, és Babarczi Zsuzsi sem maradhatott ki a sorból.

Még egy rozét mindenkinek

sok palack rozé és egy pohár
Fotó: Tokaji Balázs/Vince Magazin

Mi nem tudjuk sokadszorra sem megunni, és tudjuk, hogy olvasóink is izgalommal várják. Ismét vállaltuk a feladatot és több mint 100 rozét kóstoltunk meg, hogy elhozzuk a legjobbakat májusi rozétesztünkön. A szakmai zsűri egyöntetű véleménye szerint vége lehet a hubbabubba korszaknak, és minden jel arra mutat, hogy elindultunk a szofisztikált, elegáns rozéstílus felé!

Koch Csaba is komolyan vette az elindulást: portfóliójában már egy provence-i ízvilágot hozó bor is felbukkan. Mutatjuk ezt is, és még öt másik bort.

Fővárosi fesztiválok

Idén is lesznek kihagyhatatlan fesztiválok: mi két helyen is ott leszünk. Időrendi sorrendben egyik hétvégén a Rosalia faházába költözünk be, egy hét múlva pedig a Gourmet 95-ös standjánál találtok meg bennünket. Lesznek borász-fogadóórák, kvízjáték, és készülünk nyereményekkel is, úgyhogy mindenképpen érdemes megállni nálunk egy pohár borra! A májusi lapszámban pedig hozzuk mindkét fesztivál mellékletét: hasznos tudnivalóktól át a programokig, tervezett kínálatig minden megtalálható lesz a magazinban.

Két csipet gasztró

A Feind Pincészet és a Lajver Borbirtok házatáján is egyre több a változás – ráadásul eléggé hasonló dolgokról beszélhetünk. A minőségi borkínálat és a magas szintű gasztronómia kéz a kézben járnak, egyre több pincészet érez rá, hogy a vendégek teljes körű élményeket szeretnének – hozzájuk csatlakozott most ez a két pince is. Meglátogattuk mindkettőjüket, kipróbáltuk a konyhájukat, összekóstoltuk a boraikkal és májusi lapszámunkban bátran ajánljuk mindenkinek!

Pezseg és rozé, olasz, de nem prosecco

Folytassuk a sort: Pannonhalma és nem Apátság! Utazás rovatunkban ezúttal a Pannonhalmi borvidékre látogatunk el, ahol belekóstolunk egy vadonatúj vállalkozás buborékos italaiba. A Bubbly Shop decemberben debütált: négy buborékrajongó fiatalember viszi, és magas minőségű proseccókat és egyéb Proseccóból származó habzókat poharaznak, és nem mellesleg edukálják a fogyasztókat. Egyelőre, hamarosan azonban bővülhet a szortiment! A buborékos beszélgetést követően a Babarczi Pincészethez gurulunk tova, ahol Babarczi Zsuzsi vendégei voltunk: mutatjuk az ő történetét is.

Egykor a champagne-okat is megverte

két ember áll pezsgővel koccintva
Fotó: Bácsi Robi László/Vince Magazin

Több mint 100 éves a Törley pezsgőpincészet, és noha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindent tudunk róluk, Sólyom Bence vendégszerzőnk bebizonyítja, hogy ez koránt sincs így. Bekukkantunk Budafokra régen és most, megnézzük a Törley látogatóközpontot és mindezt olvasóink ízlelőbimbói elé tárjuk.

Mindez és még sokkal több is a Vince Magazin májusi lapszámában. Kapható május 12-től országszerte vagy megrendelhető közvetlenül tőlünk, a kiadótól is. Érdemes ez utóbbi lehetőséggel élni, mivel ismét van előfizetői nyereményjátékunk! A szerencsés nyertesek a magazin mellé most izgalmas könyvvel is gazdagodhatnak.