Mindössze 2 hozzávalóból sütés nélkül elkészíthető a csokiimádók kedvence

2025. október 08.

Csak csokoládéra, egy másik hétköznapi finomságra és egy hűtőszekrényre van hozzá szükség.

Csokoládéimádókra sokszor tör rá a vágy egy szelet torta után. Csak éppen nem mindig van kedv és idő nekiállni egy bonyolult receptnek. Ilyenkor jöhet jól A The Kitchn receptje, vagyis a hihetetlenül egyszerű, mindössze két hozzávalóból készülő, sütés nélküli csokitorta.

A mennyei, könnyed állagú csokoládétorta elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint 1 csésze almaszószra, és 3 csésze csokoládépasztillára (ha az nincs, az apróra tört csokoládétábla is tökéletes). Ízlés szerint használhatunk ét- vagy tejcsokoládét. Fontos hozzátenni, hogy mivel mindössze két alapanyag kerül a tortába, a csoki íze lesz a főszereplő, ezért érdemes jó minőségűt választani.

Így készül

  1. Olvasszuk fel a csokládét vízgőz felett, alacsony hőfokon.  
  2. Keverjük össze az almaszósszal, amíg egynemű masszát kapunk.
  3. Öntsük a keveréket egy kb. 18–20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába. Lehetőség szerint használjunk kapcsos változatot, mivel azzal könnyebben ki tudjuk szedni a tortát, amikor megdermed.
  4. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy szépen megszilárduljon.

Néhány plusz hozzávalóval még tovább fokozhatjuk az élményt. Készíthetünk hozzá karamellöntetet, megszórhatjuk porcukorral, de tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, fagylalttal és tejszínhabbal is. Jó hír, hogy hűtőben tárolva hosszabb ideig is eláll.

Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: American Heritage Chocolate / Unsplash