A tökéletes rántotta titka: hagyjunk ki belőle egy összetevőt!
A tökéletes rántotta elkészítése még annál is egyszerűbb, mint eddig gondoltuk.
Sokan vallják, nincs is jobb, mint egy ízletes, légies rántottával indítani a reggelt. Gondolhatnánk, a tökéletes rántotta elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, ám ez nem mindenki szerint van így. Chris Collins séf, a Dont’t Go Bacon My Heart gasztroblog tulajdonosa például utóbbit állította az angol express.co.uk minapi cikkében.
Bár, mint elmondta, nincs jó vagy rossz recept, mégis létezik egy módszer, amivel a legjobb eredmény érhető el. Ebben ráadásul az a trükk, hogy nem hozzáadni kell valamit a tökéletes eredményhez, hanem éppen, hogy ki kell hagyni egy összetevőt.
Collins szerint a tej nem való a receptbe, helyette azt javasolja, legfeljebb sózatlan vajat használjunk. „Tej nélkül lesz a rántotta igazán gazdag és krémes. A vaj viszont segít.” Mint mondja, a tejtől gyorsabban sül meg a tojás és inkább száraz és gumis textúrája lesz. A tejtől ráadásul a tojás íztelenebbé válik. Ezzel szemben a vaj zsírja megakadályozza, hogy a tojás megégjen így ki tud alakulni a selymes állag.
Egy biztos: bár nyilván mindenkinek megvan a saját bejáratott receptje, egy próbát azért érdemes tenni így is. Bónusz: ha egy extra szószt is hozzáadunk a tojásokhoz, akkor már tényleg rántották rántottáját készíthetjük el.
Címlapfotó: Dinuka Lankaloka / Unsplash