Nyitás előtt teszteltük Badacsony legújabb éttermét
Május 21-én, szerdán nyit a Mede by Adam Mede, Badacsony központjában. A Laurel egykori séfje bátyjával összefogva nyitja az új helyet, ahol a bodag, a grillhúsok és a helyi borok jutnak főszerephez.
Nyitás előtt egy nappal látták vendégül a Vince csapatát a Mede by Adam Mede étteremben, amely Mede Ádám séf első saját egysége lesz. Ádám neve ismerős lehet a Michelin csillagos Costes és Costes Downtownból, valamint a Laurelből is, ahonnan 2023 őszén távozott. Nevéhez köthető a csopaki Resti by Laurel koncepciójának megalkotása is. Jelenleg a Petrányi Pince és Borterasz executive chefje, valamint tanácsadóként segítette és segíti számos étterem koncepciójának a kialakítását.
Most viszont elérkezettnek látta az időt, hogy saját helyet nyisson. Ebben szerepe volt annak is, hogy a szintén vendéglátással foglalkozó bátyja hazajött Ausztriából, ahol 15 éven át dolgozott. Így közösen vágnak bele a badacsonyi Mede by Adam Mede nyitásába.

Fotó: Csomor Alexander
A Vince csapata elsők között tesztelhette az új hely specialitásait: a hamburgert, amibe rántott malacfül is került, a körömpörköltet, amihez tökéletesen passzol a bodag és a savanyúkáposzta, valamint a kenyérlángosokat különböző feltéttel. A hely legfontosabb „kellékei” az épület előtt elhelyezett kamado és a pit box – ezekben sülnek, füstölődnek a húsok és a kenyerek. A finom illatok pedig már a tesztüzemben is megtették a hatásukat: sokan érdeklődtek, hogy mikor ülhetnek már be megízlelni Mede Ádám alkotásait. A mi kedvencünk a bodag és körömpörkölt duója lett, nem érdemes kihagyni, ha Badacsonyban járunk.
A Mede by Adam Mede koncepciójáról bővebben is írunk a júniusban megjelenő Vince magazinban.
Címlapfotó: Csomor Alexander