Jön Magyarország legkülönlegesebb bor- és gasztrorendezvénye!

2023. március 17.

Macskaköves utcák, titokzatos kis ösvények, barbecue, gasztronómia, zene, család, hagyományőrzés, sportprogramok.

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület tizenegyedik alkalommal hozza el Miskolc legnagyobb és az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvényét 2023. május 11-e és 13-a között.

Májusban újfent kinyílik az Avas, és megmutatja titkait a borangolóknak. Életre kelnek a macskaköves, kanyargós utcák. Hívogatnak fények, az illatok, a mosolyok, no meg a borházak és pincék, ahová igazi borász egyéniségek érkeznek. A titokzatos kis ösvények pedig felfedezésre, csavargásra, andalgásra csábítanak. Ínycsiklandó füstbe borul minden, hiszen a gasztró-porond fő attrakciója idén a barbecue lesz.

Az Avas-hegy oldalában a város borkultúrájának évszázadait őrző több mint 800 pince és borház között a tavaszi zsongásban együtt ünnepelhetjük az Avast, a várost és a kiváló borokat. A megnyíló borospincékben a helybéli gazdák és az ország jelentős borvidékeiről érkező borászok különlegességei mellett olyan programokkal várják a vendégeket, ahol a gasztronómia, a zene, a család és a hagyományőrzés egyaránt főszerephez jut.

A Borangoláson idén zöld utat adnak a zöldnek: 2023-tól cél a rendezvény fenntarthatóbbá tétele, az ökológiai lábnyom fokozatos csökkentését. Ennek keretében nemcsak felvirágoztatják, ápolják is az Avas-hegy természeti értékeit. Így a kiváló szórakozás mellett a környezettudatos életmód fontosságára is felhívják vendégeink figyelmét.

A léleksimogató feltöltődés mellett idén előtérbe kerül a test karban tartása is. Sportprogramokkal, kreatív aktivitásokkal, igazán különleges vetélkedőkkel hívják a hegyre a mozgásra vágyókat.

A Borangolás első napja szakmai nap, a pincék május 12-13-án tartanak majd nyitva.

Várnak minden kedves Borangolót 2023-ban is Miskolc legnagyobb összeölelkezős, több napos kerti partijára!

Részletes programok hamarosan az esemény honlapján!

Címlapfotó: Matthieu Joannon / Unsplash