Egyszerű, de nagyszerű házi desszert: 2 összetevő, 0 sütés, 10 perc alatt kész

2024. március 05.

Hihetetlen, de igaz: a világ legfinomabb csokis desszertje egyben a legegyszerűbben elkészíthető is!

A csokoládémousse egy valóra vált álom az édesszájúak számára. Ha jól készítjük el, intenzíven csokis és krémes lesz, közben mégis habkönnyű és légies marad. Hagyományosan tojásból, cukorból, tejszínből és csokoládéból áll, mi viszont találtunk egy könnyített, mégis ugyanolyan finom verziót a Daily Meal receptjeit között.

Akkor járunk a legjobban, ha tartalmasabb, de nem túl sötét, körülbelül 50 százalékos kakaótartalmú csokit választunk. Mindez persze ízlés kérdése, de alapszabály, hogy minél karakteresebb ízű desszertet szeretnénk készíteni, annál sötétebb étcsokoládéra lesz szükségünk.

Gyors csokoládémousse

Hozzávalók

  • 360 gramm habtejszín
  • 180 gramm csokoládé

Így készül

  1. Egy edényben melegítsük fel a tejszín felét. Adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét és kevergessük, amíg teljesen fel nem olvad.
  2. A maradék hideg tejszínt tegyük egy tálba és verjük fel tejszínhabbá.
  3. A tejszínhabot két részletben, nagyon óvatosan forgassuk bele a csokoládés masszába.
  4. A csokoládémousse-t porciózzuk ki poharakba, és tálalás előtt optimális esetben egy éjszakára, de minimum egy órára tegyük hűtőbe.

Akinek esetleg ehhez se lenne kedve, annak érdemes kipróbálnia ebben Michelin-ajánlást kapott étteremben eme desszertet.

Címlapfotó: