December 1-én mindenkit vár a magyar egyetem egy különleges eseményre

2023. november 07.

Miskolcra figyel Magyarország december 1-én.

A Miskolczi Borbarátok Társasága 2023-ban is elviszi Miskolcra a legkiválóbb borászokat, ezúttal az új generáció tagjai közül. A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületével karöltve rendezzi meg immár harmadik alkalommal az Esszencia Borestet. 2023. december 1-én friss, izgalmas, fiatalos és formabontó tételeket kóstolhatunk a legújabb borászgeneráció tolmácsolásában.

Megismerhetjük a különböző utakat, tájakat, ízeket, eljárásokat, filozófiákat, a hagyománykövetést és az úttörő újítást is. Ismét különleges és izgalmas estének nézünk elébe. A hangulatot a Miskolci Egyetem díszaulájának varázslatos eleganciája és a külső, belső teret egészen más aspektusba helyező csodálatos fényfestés emeli igazán éteri magasságokba.

emberek egy csarnokban asztalok körül
Fotó: Miskolczi Borbarátok Társasága

Információk

HELYSZÍN: Miskolci Egyetem díszaulája
IDŐPONT: 2023. december 1., péntek 19:00-24:00

Program

A 19 órától éjfélig tartó esemény gerincét a borkóstolás adja, közben az Anima vonósnégyes zenél.

Az est fénypontja a 21 órakor kezdődő. Ennek bevételéből tehetséges miskolci fiatalokat és az őket felkészítő pedagógusok munkáját támogatják informatikai eszközökkel. Ehhez a Rotary Club Miskolc-Tapolca nyújt segítséget.

2023-ban két különböző típusú jegy közül választhatnak a vendégek. A Kóstolójegy tartalmazza az ásványvizet, az eseményen résztvevő borászok borait és egy kristálypoharat. A Kóstolójegy gasztrofalatokkal az ásványvíz és az eseményen résztvevő borászok borai mellett tartalmazza a Kvaterka Shop szendvicseit, a Renomé Café & Bistro falatkáit, illetve desszertjét, valamint egy kristálypoharat.

A jegyek az esemény honlapján vásárolhatók meg, szintén itt olvasható a kiállítók listája.

Címlapfotó: Miskolczi Borbarátok Társasága