Különleges koktél workshop indul: szórakoztatóan tanulni a koktélokról

2023. november 13.

Koktél workshop indul a november 18-i Vince Gála keretében. A mesterkurzus végére mindenki kitanulja 3 koktél otthoni elkészítésének titkát.

2023. november 18-án következik a Vince Gála. A magyar borok immár hagyományos ünnepe a Szépművészeti Múzeumban. A Vince csapata a rendezvényen mindig kedveskedik valamivel a gasztronómia egyéb ágai iránt érdeklődőknek is. A (Michelin-csillagos) gasztrokiállítók és pálinkakóstolók mellett számukra a nap egyik fénypontja a Kézműves kokél workshop lehet. (Az alábbi képre vagy dobozra kattintva vásárolhatók jegyek.)

Az 5 mesterkurzus közül kétségtelenül a 18 órakor keződő Kézműves koktél workshop ígérkezik az egyik legizgalmasabbnak. A résztvevők Pálffy László (Mobilkoktél tulajdonosa) és Feke Soma (bartender) segítségével három izgalmas koktélt készítenek a Roust Hungary hazai importőr által forgalmazott italokból.

Koktél workshop otthonra

„Olyan italokat szeretnénk bemutatni, amiket otthon is el lehet készíteni. A recepteket haza is vihetik a résztvevők. Célunk, hogy kedvet csináljunk az otthoni koktélkészítéshez. Be akarjuk bizonyítani, ez nem ördögtől való dolog” – mondja Pálffy László, a Roust Hungaryt a Vince Gálán szakmai partnerként segítő Mobilkoktél tulajdonosa.

Előadóstársa, Feke Soma miatt adja magát, hogy a workshopon szereplő egyik koktél Metaxa alapú legyen. A BOTANIQ Turai Kastély Bar & Beverage Managere nemrégiben megnyerte a hazai metaxa versenyt, amivel kvalifikálta magát az athéni világdöntőre. Ott szintén bravúrosan szerepelt, második helyezést ért el, vagyis a világon ő készíti a második legjobb Metaxa alapú italt. A Mule alapvetően vodkával készül, a mesterkurzuson azonban megerősítést nyer, egy 12 csillagos fűszeres Metaxával a végeredmény még izgalmasabb.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

László Pálffy dr. (@mobilkoktel_laczoo) által megosztott bejegyzés

A Sidecar koktél az egyik legjellegzetesebb Cognac alapú koktél, olyan, mint a ginnek a tonik. Illik ismerni, ráadásul egyszerűen, akár otthon is el lehet készíteni.

A Vince Gála Kézműves koktél workshopjának harmadik szereplőjét senkinek nem kell bemutatni. Annál izgalmasabb viszont, hogy a kurzuson a Mojito Cointreau-vel, vagyis narancslikőrrel fog készülni. Bizonyítva, hogy a Cointreau nemcsak önállóan állja meg a helyét, de népszerű koktélokban is tökéletesen működik.

Akinek felkeltette az érdeklődését a kurzus, korlátozott számban IDE kattintva még tud jegyeket vásárolni. Találkozzunk 2023. novebmer 18-án a Vince Gálán. A legjobb magyar borok mellett adjunk egy esélyt a koktéloknak is a Kézműves koktél workshopon.