Vince Gála VIP-mesterkurzus: még soha nem volt ekkora öröm az ízekről tanulni

2022. november 18.

A Vince Gála egyik legexkluzívabb mesterkurzusán a résztvevők maguk is alkotni fognak. Felejthetetlen élményre van kilátás!

A szeptember 19-én a Szépművészeti Múzeumban kerül megrendezésre kerülő a Vince Gála. Az esemény fő attrakciójának számító sétáló borkóstoló mellett az érdeklődők különböző mesterkurzusokon még jobban el tudnak mélyedni az italok világában. A „Pezsgők és a tenger gyümölcsei” nevet viselő előadáson három különböző országban készült pezsgőt és a hozzájuk komponált spanyol, olasz és francia ihletésű, a tenger gyümölcseire épülő ételpárosítást mutat be Tüű Péter. A „Meghökkentő Párosítások” előadásra jegyet vásárlók a Kiosk és Babel étterem 2-2 – kóstolóméretű – fogásán keresztül nyerhetnek betekintést egy Michelin-csillagos étterem menükialakításának és borkiválasztásának kulisszái mögé. A „Nemzetközi etalonok” mesterkurzuson megtudhatjuk, melyek azok az ikonikus szőlőfajták és borvidékek, amelyek mind a borbírák, mind a közönség elismerését rendre kivívják? (Jegyek korlátozott számban még vásárolhatók az esemény honlapján.)

A Vince Gála egyik legizgalmasabb mesterkurzusa

Az egyik legizgalmasabb kétségtelenül a negyed 9-kor kezdődő „Mixeld magad – három őszi koktél” elnevezésű mesterkurzus lesz. Ezen a Vince Gálára VIP-jegyet váltó vendégek vehetnek részt. Kardos Bence bártender egy aperitifen, egy édes long drinken és egy keserű partiitalon (Siedecar, Dry Martini, Greek Mule) keresztül avatja be az érdeklődőket a koktélkészítés rejtelmeibe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kardos Bence Bálint (@kardosbenbalint) által megosztott bejegyzés

Ennél azonban sokkal többet is kínál ez a kurzus. „Kiváló alkalom arra, hogy a vendégek az ízekkel kísérletezzenek, és ezt aztán az otthoni főzésbe is beépítsék. Megtapasztalhatják többek között, hogyan passzol a sóshoz egy kis édes vagy hogy hogyan működnek egymással a különböző fűszerek, melyek erősítik egymást. Én is rengeteget inspirálódom munkahelyemen, az ott szerzett tudást a saját konyhámban a mindennapokban is hasznosítom” – mondja Kardos Bence. Ő a Roust Hungary hazai italimportőr felkérésére fog segédkezni a VIP-mesterkurzus résztvevőinek, hogy a koktélok valóban tökéletesen sikerüljenek.

Ez a mesterkurzus egészen más lesz, mint egy átlagos bevezető mixer tanfolyam. Nem azt ígéri, hogy mostantól mindenki otthon keveri a saját italát. Már csak azért sem, mert egy bárban elfogyasztott koktél élményét semmi nem pótolhatja. A Vince Gála „Mixeld magad – három őszi koktél” VIP-kurzusa azt ígéri, hogy innen hazatérve ezután mindenki a saját konyhában is magabiztosabbá, mi több, merészebbé válik. Ilyen kellemes tanulásra szerintünk ritkán adódik lehetőség, kár kihagyni. A mesterkurzusra jogosító VIP-belépőjegyek még kaphatók korlátozott számban.

Címlapfotó: Kobby Mendez / Unsplash