Étkezés után egy kanál a sárga léből, és tuti nem lesz semmi baj
Segíti az emésztést erősíti az immunrendszert, pedig csupa hétköznapi összetevőből áll.
Az étkezés lezárásaként jól szokott esni egy kis édesség. Ennek mélyen gyökerező fiziológiai, biológiai, vagy akár pszichológiai okai is lehetnek. Az amúgy is jóllakatott szervezetnek azonban már nem igazán van szüksége cukorra. Érdemes megpróbálni máshogy befejezni az ebédet, még ha nehéz is lemondani egy szelet süteményről vagy akár pár kocka csokoládéról.
Ha már mégis ragaszkodunk valamihez, akkor az legyen legalább egészséges. Megfelel ennek a kritériumnak az a házi szirup, amit a mindmegette.hu oldal mutatott be egy minapi cikkében. Az összetevők: méz, reszelt friss gyömbér, citromlé, őrölt fahéj és őrölt kardamom is.
Nincs más dolgunk, mint ezeket az alapanyagokat alaposan összekeverni, egy befőttesüvegbe tenni és minden étkezés után enni belőle egy kanállal. A szirup az említett cikk ígérete szerint segíti az emésztést és még az immunrendszert is erősíti.
Címlapfotó: Junior REIS / Unsplash