Azonnal vegyük ki azt a kis fehér gömböt a hűtőből, ha jót akarunk!

2024. március 20.

Több problémát is okozhat, ha a magyar konyha egyik kedvencét a fridzsiderben tároljuk.

Reflexből az ember szinte minden romlandót azonnal betesz a hűtőbe. Pedig számos olyan élelmiszer létezik, ami annak ellenére, hogy nem áll el örökké, nem a hidegben tárolandó. (Mi is írtunk már ilyenekről többek között ebben a CIKKBEN és ebben a CIKKBEN is.)

Nos, úgy tűnik a lista tovább bővült. A Daily Meal szerint ugyanis a fokhagymást sem szabad semmiképpen a hűtőben tárolni. Ellenkező esetben számos nem kívánt dolog történhet és itt nem a gépet elárasztó erős szagokról van szó. A szobahőmérsékletről a fridzsiderbe betett fokhagymának kellemetlen mellékíze lesz, ráadásul a benti nedvesség hatására hamarabb „kirügyezik”. A kizöldült fokhagyma elfogyasztásának nem lesznek káros hatásai a szervezetre, viszont a gerezdek belsejében olyan folyamatok indulnak el, amik rontanak az élvezeti értéken.

Az ideális körülmény a fokhagyma számára a 15-18 Celsius-fok hőmérséklet és az alacsony páratartalom. Azt külön meghálálja, ha van légmozgás is az adott helyiségben. Lehetőleg ne zárt edényben tároljuk, ott hamarabb megromlik. Egy a levegő által átjárt hálós zacskó, vagy papírzacskó ezzel szemben kiváló választás.

Címlapfotó: Ello / Unsplash