kéz tart egy tálban zöld leveleket
Fotó: Elias Morr / Unsplash

Kiosztották a Termelői Díjat: íme Magyarország legjobb csirkéje, ecete és zöldsége

Átadták a Magyar Konyha Termelői Díjait.A SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) és a Magyar Konyha magazin, Borbás Marcsi közreműködésével a tatai Esterházy kastély parkjában immár hetedik alkalommal adta át a Magyar Konyha termelői díjait. Az elismerést idén is három termelő vehette át. Formanek Ferenc és Képíró Anita, a Formanek Vineg’art Borecet Művek megalapítója, Mitlasóczki István a Kurca-parti kendermagos szárnyasok tenyésztője, valamit a Bálint-testvérpár, a zsámboki Bálint Kert alapítói

Kipróbálnád a Formanek Vineg’art Borecet Művek termékeit? Rendeld meg őket most az Ínyenc kézműves piactérről és hamarosan élvezheted is!

emberek \u00e1llnak egy porondon

A díjazottak

Fotó: Magyar Konyha


Az elismeréseket Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője és Ruprecht László, a SVÉT elnöke adta át. A díjban évente 3-3 olyan termelő részesül, akik kiemelkedő termékeikkel hozzájárulnak a hazai alapanyagok minőségi javulásához. Mert mint Gundel Károlytól, a legendás vendéglőstől tudjuk: „A jó alapanyagot el lehet rontani, de rosszból sosem lehet jót főzni.”

Az idei díjazottokkal együtt immár 21-re nőtt az elismert termelők száma. Az odaítélésnél fontos szempont, hogy a termék magas és állandó minőséget képviseljen, azaz: ne tartalmazzon mesterséges adalékanyagokat, előállítása fenntartható, folyamatosan elérhető legyen.

Formanek Vineg'Art

ecet \u00e9s sz\u0151l\u0151

Formanek Vineg'Art Acetum Aurum Aszú balzsamecet 200ml

inyenc.hu


A Formanek Vineg’art nevű különleges bor- és gyümölcseceteket előállító bodrogkeresztúri családi vállalkozás új életre keltette a hazai ecet-, és balzsamecet gyártást és rengeteget tett a hazai kulinária fejlődéséért.

A Kurca-parti Kendermagos márkanév alatt Mitlasóczki István és Gajda Ildikó tanyasi jellegű, kiváló minőségű gyöngytyúkot, csirkét, kakast nevel Szentesen.

A Bálint Kert nevű gazdaságban, Zsámbokon Bálint Péter és Bálint Eszter vegyszermentes zöldségeket, különleges salátafajtákat termel.

Ha érdekelnek a termelői finomságok, nézz szét az Inyenc.hu piacterén!