Csodálatos alapanyag a maradék pizza

2024. november 30.

A maradék pizza egy apró trükk segítségével pillanatok alatt egy másik, teljesen új étellé varázsolható.

Amilyen finom a friss forró pizza, olyan kevéssé vonzó az egynapos hideg változata. Ennek megfelelően a maradék általában a kukában szokta végezni. Ennek azonban most vége! Minapi cikkében a Daily Meal mutatott egy trükköt: ennek segítségével a maradék pizza villámgyorsan egy teljesen új étellé varázsolható.

A Daily Meal szerint a legegyszerűbb és legjobb maradékmentő ötlet, ha krutont készítünk. Így pillanatok alatt újra ínyenc falatokat varázsolhatunk a megkeményedett pizzaszélből és megpuhult tésztából.

Krutont készíteni nagyon könnyű. Ehhez nincs más dolgunk, mint nagyjából két és fél centiméteres kockákra vágni a pizzát. Ezután tegyük át egy tepsibe a kockákat, locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd alacsony hőfokra állítva a sütőt süssük addig, míg aranybarna színűre, ropogósra sülnek. Használhatunk serpenyőt is, lehetőleg teflonosat, így a megolvadt sajtot sem lesz probléma eltávolítani az aljáról.

Milyen ételekkel fogyasszuk a maradék pizza-krutont?

A pizza-kruton bármilyen salátához jó választás. A Cézár salátához például elengedhetetlen a jó kruton, de tökéletesen passzol bármilyen bazsalikomos, paradicsomos, pestós verzióhoz is. Remekül illik levesekhez is, leginkább a krémlevesekbe szoktunk tenni. Rendhagyó felhasználási módja, ha például sajtos tésztára szórunk belőle egy kicsit tálaláskor díszítésként.

Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Catia Climovich / Unsplash