Meleg, laktató reggeli 45 másodperc alatt? Mutatjuk, hogyan készíthető el!

2025. január 25.

Mindenkinek érdemes legalább egyszer kipróbálnia.

A Hamu és Gyémánt találta meg a The Kitchn cikkét, amiben a gasztrooldal bemutatja, hogyan lehet a leggyorsabban elkészíteni egy finom meleg reggelit. Mint írják, a trükk ebben az esetben nem az alapanyagokban rejlik, hiszen a rántottáról van szó. Az igazi izgalom, hogy a tojás megfelelő kevergetésével 45 másodpercre szorítható le a sütési idő.

A portál szerint a 45 másodperces rántotta elkészítésének pont úgy érdemes nekiállni, mint a hagyományos verziónak. A tojásokat törjük fel, majd egy edényben jó alaposan keverjük össze addig, amíg teljesen eltűnik a fehérje.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Holly🍴 Foodmaker (@itsholly) által megosztott bejegyzés

Ezután egy előmelegített serpenyőbe öntsünk pár csepp olajat, majd adjuk hozzá a tojásokat. (Ha a tojásokhoz adunk pár cseppet ebből, még biztosabb lesz a siker.) 8 másodpercig hagyjuk főni a tojásokat, ezután pedig kívülről befelé kezdjük el kevergetni a masszát. Fontos, hogy mindig kívülről haladjunk befelé, és folyamatosan kevergessük az ételt.

Ezt a mozdulatot ismételgessük 45 másodpercig (ez pont elég idő ahhoz, hogy a tojások tökéletes állagúak legyenek), és már kész is a rántotta!

Címlapfotó: Agê Barros / Unsplash