Szárnyas fejvadász a tányéron, ital Spielbergtől: különleges hazai fesztivál jön

2023. szeptember 06.

Szeptember 9-én műfajteremtő fesztivált rendeznek Magyarország egyik vidéki nagyvárosában.

Az Avasi Kvaterka bemutatja: hollywoodi kasszasikerek a pultokban! 2023. szeptember 9-én, szombaton a CineFest kísérőrendezvényeként boros-gines after parti indul a moziszékekben megfáradt nézőknek és a jól megszokott avasi mulatságra éhezőknek.

Sajnos nem világhírű rendezők és színészek mérik majd a borokat, bármennyire is menő lenne Oliver Stone-tól kérni egy rozéfröccsöt. Viszont a nagy direktorok előtt tisztelegve a szervezők róluk nevezték el pultjainkat, illetve a kínált boroknak és mozikajáknak is filmcímeket adtak fantázianévként.

Nyitva áll majd az Avasi Bortanya, a Polgármester Pince, a Nádler Borház, a Poroszkai Pince, a Faház Borház, a Svájci Borház és Az Iroda is.

A filmek mellett ezúttal a gin kerül rivaldafénybe. A Miskolci Egyetemmel karöltve 17 órától nyílt és ingyenes pódiumbeszélgetésre várják az érdeklődőket az Avasi Bortanyán. Ide az Opera Gin Budapest és a Seven Hills Distillery Tokajból hozza el a történetét és díjnyertes párlatait. Utána 18 órától hazánk két kiemelkedő ginkészítő manufaktúráját és italaikat egy nagyszerű ginkóstolón ismerhetik meg az érdeklődők. Jegyek korlátozott számban kaphatók szombat 12 óráig online, illetve szabad helyek esetén a helyszínen is.

A Bortanya pincéjéből a Tóth Ferenc Pincészet, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet, az Áts Pincészet, a Balla Géza Pincészet, a Palkó Borok, a Szűcs Pincészet, a Varsányi Pincészet és a Németh János Pincészet borai kerülnek majd álnéven a Steven Spielberg, a Christopher Nolan és a Francis Ford Coppola nevét viselő pultokra. Emellett a Gallay Kézműves Pince, a Götz Pincészet, a Pátzay Borászat és a KT Kézműves Pince finomságai is megtalálhatók lesznek.

Avasi kvaterka és popcorn

Éhen sem maradunk, jönnek a mozikaják újragondolva a Kvaterka Shop ötletes konyhabűvészeitől. A mozi ihlette finomságokat Ridley Scott filmcímeivel bolondítotják meg. Így választhatunk a Trükkös fiúk (nachos tál, házi salsa, házi sajtszósz), a Szárnyas fejvadász (popcornos csirkepaprikás galuskával, tejföllel, meglepi díszítéssel), vagy a Kiéhezve (forró és szaftos marharagu, koriander, finomabbnál finomabb zöldségek tortilla lapba tekerve, rostlapon összesütve) menük közül. Ráadás jelenetként pedig Prometheus jelszóval mindenre kérhető csípős is. A Nádler Borház borkorcsolya falatokkal, a Poroszkai Pince grill ételekkel, zsíros kenyérrel és gin-tonik variációkkal készül.

Természetesen nincs Kvaterka zene nélkül (ki hallott már avasi dínomdánomról muzsikaszó híján?). 18 órától a Nádler Pincében Horváth Béci cigányzenekara húzza a talpalávalót, 20 órától az Entrée guitar & flute zenél az Avasi Bortanyán, utána 22 órától Találka Est retró diszkó várja csörögni a táncoslábú vendégsereget ugyanitt, illetve a Svájci Borházban is egy klassz DJ pörgeti majd a lemezeket.

Szeptember 9-én tehát egy kis kora őszi borozgatás vár minket a hegyen filmes köntösben, ginekkel fűszerezve. Ne hagyjuk ki, a miskolci Avason!

További részletek az Avasi Kvaterka Facebook-oldalán.

Fotó: Avasi Kvaterka