Egy magyar szálloda kapott Michelin-ajánlást

2024. június 27.

A Michelin Guide 2023 októberétől ajánlja azokat a szálláhelyeket, melyek stílusukkal és szolgáltatásaikkal világszinten kiemelkednek.

Bekerült a rangos Michelin Guide Hungary által ajánlott szállodák közé az Andrássy Kúria & Spa, a Tokaj-Hegyalja szívében található ötcsillagos hotel. Ez az elismerés a BOTANIQ Collection részeként működő szálloda kiemelkedő színvonalú szolgáltatásait, egyedi atmoszféráját és a vendégei számára nyújtott felejthetetlen élményeit ismeri el.

A világ legkiemelkedőbb éttermeit 1926-tól elismerő Michelin Guide 2023 októberétől ajánl folyamatosan szálláshelyeket is. Azokat a helyeket „jutalmazza”, amelyek stílusukkal, szolgáltatásaikkal és személyiségükkel világszinten kiemelkednek. Az Andrássy Kúria & Spa Michelin Guide ajánlása visszaigazolása annak a munkának, amelyet a BDPST Group 2017 óta végez a szálloda üzemeltetése és kreatív koncepciójának fejlesztése kapcsán, 2019-től tulajdonosként is.

fehér épület, előtte asztalok
Fotó: Andrássy Kúria & Spa

Az Andrássy Kúria & Spa nem csupán egy szálláshely. Egy olyan önálló úticél Tokaj-Hegyalja szívében, ahol a vendégek személyre szabott programokon keresztül fedezhetik fel a régió gasztronómiai és kulturális örökségét. A pince- és dűlőtúrák, az Áldó Krisztus szoborhoz vezető piknikkel kiegészített kirándulások mind hozzájárulnak az élményhez, amelyet a hotel nyújt mind a hazai és külföldi vendégei számára.

uszoda, medence
Fotó: Andrássy Kúria & Spa

Az 1700-as években épült főúri kúria kifinomult dizájnja ötvözi a történelmi múltat a modern kényelemmel. Míg a közösségi terek meleg, falusi atmoszférája eleganciával párosul, addig a szálloda szobáinak kialakítása a vidéki nemesi családok régi fotóiból merít inspirációt. Ezek tematikája a vadászat, lovaglás vagy kerti piknik köré szerveződik.

A térség nem ismeretlen a Michelin inkognitóban utazó tesztelői előtt: a szálloda étterme tavaly ugyancsak Michelin-ajánlást kapott. A Bobajka helyi alapanyagokra épülő, regionális ízvilágot népszerűsítő fogásai szintén hozzájárulnak az autentikus élményhez, amelyet modern és friss megközelítéssel tálalnak.

Címlapfotó: Andrássy Kúria & Spa