Buborékos búcsú a nyártól
Cava, crémant, champagne és természetesen magyar pezsgő is kóstolható lesz az idei Pezsgőkonferencián, augusztus 31-én.
Izgalmas előadások, majd egy kerekasztalbeszélgetés, végezetül pedig pezsgőünnep várja mindazokat, akik ellátogatnak az etyeki rendezvényre. Idén is ott leszünk a Pezsgőkonferencián, hogy a világ válogatott pezsgőin keresztül együtt fedezzük fel, milyen csodák születhetnek buborékokból.
Pezsgőkonferencia délelőtti programok
09.30 óra
Megnyitó
09.35 óra
Magyar Bormarketing
Rókusfalvy Pál
Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos
09.55 óra
Gyöngyözők, habzók és pezsgők Magyarországról.
Mi? Mennyi? Honnan? Hova?
Dr. Feldman Zsolt
Agrárminisztérium / Mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár
10.15 óra
Raventós i Blanc
Birtokbemutató, klímavédelem, biogazdálkodás
Pepe Raventós
(online előadás)
10.35 óra
MASTERCLASS
Fenntarthatóság a pezsgők világában – Organikus, Biodinamikus, Natúr
- Wassmann Purple Sun PétNat 2022
- Champagne Fleury Blanc de Noirs NV
- Királyudvar Tokaji Pezsgő 2017
Kató András
Mitiszol?
11.20 óra
KÁVÉSZÜNET
11.50 óra
Koch Bioborok és szüretlen nyers pezsgők
Koch Csaba
Koch Borászat, főborász
Délutáni programok
12.10 óra
Pezsgőalapanyag termelés organikus rendszerben
Dr. Kovács Barnabás
Egyetemi adjunktus
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti és Borászati Intézet
12.30 óra
Champagne Henri Giraud kóstolóval egybekötött birtokbemutató
Stephane Barlerin
Kereskedelmi igazgató
13.10 óra
EBÉD – ÁLLÓFOGADÁS
14.10 óra
Pet-nat – Ökoszemlélet a palackban
Kada Anikó
sales&marketing vezető, TR Művek
14.30 óra
Alkoholos és alkoholmentesített pezsgők – fogyasztói trendek és tendenciák a nagyvilágban és Magyarországon
Evans Victoria
Dip. WSET, 2020 Magyarország Sommelier Bajnoka
14.50 óra
Etyeki Pezsgő – etyeki szemmel
Szövényi Áron
Anonym Pince, főborász
15.10 óra
MASTERCLASS
Osztrák Sekt PDO bemutatása
Peter Szigeti
Sektkellerei Szigeti GmbH
15.50 óra
KÁVÉSZÜNET
16.20 óra
KEREKASZTAL
Free from – a bio, natúr, vegán és alkoholmentes trend marketing értéke
Felkért résztvevők:
Bárczki-Elek Ágnes
Müller Drogéria Magyarország, beszerzési igazgató
Boldizsár Máté
Salt Étterem, társtulajdonos, üzletvezető
Egly Márk
Egly Szőlőbirtok és Borászat
Koch Pálma
Koch Borászat, szőlész-borász mérnök
Müller Kornél
Törley Pincészet ügyvezető igazgató
Zárás és pezsgő a fenntarthatóság jegyében
17.30 óra
PEZSGŐÜNNEP
Vezetett kóstoló és a tételekhez komponált fogások
Pallag Dávid
Rutin Budaörs
Csonka Dávid
Rókusfalvy Fogadó
VINCE KÓSTOLÓ STAND
A fenntarthatóság jegyében készült nemzetközi pezsgőválogatás
ETYEKI PEZSGŐBÁR
Etyeki pezsgők kóstolója