Buborékos búcsú a nyártól

2023. augusztus 24.

Cava, crémant, champagne és természetesen magyar pezsgő is kóstolható lesz az idei Pezsgőkonferencián, augusztus 31-én.

Izgalmas előadások, majd egy kerekasztalbeszélgetés, végezetül pedig pezsgőünnep várja mindazokat, akik ellátogatnak az etyeki rendezvényre. Idén is ott leszünk a Pezsgőkonferencián, hogy a világ válogatott pezsgőin keresztül együtt fedezzük fel, milyen csodák születhetnek buborékokból.

Pezsgőkonferencia délelőtti programok

09.30 óra
Megnyitó

09.35 óra
Magyar Bormarketing
Rókusfalvy Pál
Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos

09.55 óra
Gyöngyözők, habzók és pezsgők Magyarországról.
Mi? Mennyi? Honnan? Hova?
Dr. Feldman Zsolt
Agrárminisztérium / Mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár

10.15 óra
Raventós i Blanc
Birtokbemutató, klímavédelem, biogazdálkodás
Pepe Raventós
(online előadás)

10.35 óra
MASTERCLASS
Fenntarthatóság a pezsgők világában – Organikus, Biodinamikus, Natúr

  • Wassmann Purple Sun PétNat 2022
  • Champagne Fleury Blanc de Noirs NV
  • Királyudvar Tokaji Pezsgő 2017

Kató András
Mitiszol?

11.20 óra
KÁVÉSZÜNET

11.50 óra
Koch Bioborok és szüretlen nyers pezsgők
Koch Csaba
Koch Borászat, főborász

Délutáni programok

12.10 óra
Pezsgőalapanyag termelés organikus rendszerben
Dr. Kovács Barnabás
Egyetemi adjunktus
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti és Borászati Intézet

12.30 óra
Champagne Henri Giraud kóstolóval egybekötött birtokbemutató
Stephane Barlerin
Kereskedelmi igazgató

13.10 óra
EBÉD – ÁLLÓFOGADÁS

14.10 óra
Pet-nat – Ökoszemlélet a palackban
Kada Anikó
sales&marketing vezető, TR Művek

14.30 óra
Alkoholos és alkoholmentesített pezsgők – fogyasztói trendek és tendenciák a nagyvilágban és Magyarországon
Evans Victoria
Dip. WSET, 2020 Magyarország Sommelier Bajnoka

14.50 óra
Etyeki Pezsgő – etyeki szemmel
Szövényi Áron
Anonym Pince, főborász

15.10 óra
MASTERCLASS
Osztrák Sekt PDO bemutatása
Peter Szigeti
Sektkellerei Szigeti GmbH

15.50 óra
KÁVÉSZÜNET

16.20 óra
KEREKASZTAL

Free from – a bio, natúr, vegán és alkoholmentes trend marketing értéke

Felkért résztvevők:

Bárczki-Elek Ágnes
Müller Drogéria Magyarország, beszerzési igazgató
Boldizsár Máté
Salt Étterem, társtulajdonos, üzletvezető
Egly Márk
Egly Szőlőbirtok és Borászat
Koch Pálma
Koch Borászat, szőlész-borász mérnök
Müller Kornél
Törley Pincészet ügyvezető igazgató

Zárás és pezsgő a fenntarthatóság jegyében

17.30 óra
PEZSGŐÜNNEP

Vezetett kóstoló és a tételekhez komponált fogások

Pallag Dávid
Rutin Budaörs
Csonka Dávid
Rókusfalvy Fogadó

VINCE KÓSTOLÓ STAND
A fenntarthatóság jegyében készült nemzetközi pezsgőválogatás

ETYEKI PEZSGŐBÁR
Etyeki pezsgők kóstolója