Buborékos búcsú a nyártól
Cava, crémant, champagne és természetesen magyar pezsgő is kóstolható lesz az idei Pezsgőkonferencián, augusztus 31-én.
Izgalmas előadások, majd egy kerekasztalbeszélgetés, végezetül pedig pezsgőünnep várja mindazokat, akik ellátogatnak az etyeki rendezvényre. Idén is ott leszünk a Pezsgőkonferencián, hogy a világ válogatott pezsgőin keresztül együtt fedezzük fel, milyen csodák születhetnek buborékokból.
Pezsgőkonferencia délelőtti programok
![](https://vince.hu/wp-content/uploads/2023/08/FMI_1647-1024x683.jpg)
09.30 óra
Megnyitó
09.35 óra
Magyar Bormarketing
Rókusfalvy Pál
Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos
09.55 óra
Gyöngyözők, habzók és pezsgők Magyarországról.
Mi? Mennyi? Honnan? Hova?
Dr. Feldman Zsolt
Agrárminisztérium / Mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár
10.15 óra
Raventós i Blanc
Birtokbemutató, klímavédelem, biogazdálkodás
Pepe Raventós
(online előadás)
10.35 óra
MASTERCLASS
Fenntarthatóság a pezsgők világában – Organikus, Biodinamikus, Natúr
- Wassmann Purple Sun PétNat 2022
- Champagne Fleury Blanc de Noirs NV
- Királyudvar Tokaji Pezsgő 2017
Kató András
Mitiszol?
11.20 óra
KÁVÉSZÜNET
11.50 óra
Koch Bioborok és szüretlen nyers pezsgők
Koch Csaba
Koch Borászat, főborász
Délutáni programok
![](https://vince.hu/wp-content/uploads/2023/08/FMI_1213-1024x683.jpg)
12.10 óra
Pezsgőalapanyag termelés organikus rendszerben
Dr. Kovács Barnabás
Egyetemi adjunktus
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti és Borászati Intézet
12.30 óra
Champagne Henri Giraud kóstolóval egybekötött birtokbemutató
Stephane Barlerin
Kereskedelmi igazgató
13.10 óra
EBÉD – ÁLLÓFOGADÁS
14.10 óra
Pet-nat – Ökoszemlélet a palackban
Kada Anikó
sales&marketing vezető, TR Művek
14.30 óra
Alkoholos és alkoholmentesített pezsgők – fogyasztói trendek és tendenciák a nagyvilágban és Magyarországon
Evans Victoria
Dip. WSET, 2020 Magyarország Sommelier Bajnoka
14.50 óra
Etyeki Pezsgő – etyeki szemmel
Szövényi Áron
Anonym Pince, főborász
15.10 óra
MASTERCLASS
Osztrák Sekt PDO bemutatása
Peter Szigeti
Sektkellerei Szigeti GmbH
15.50 óra
KÁVÉSZÜNET
16.20 óra
KEREKASZTAL
Free from – a bio, natúr, vegán és alkoholmentes trend marketing értéke
Felkért résztvevők:
Bárczki-Elek Ágnes
Müller Drogéria Magyarország, beszerzési igazgató
Boldizsár Máté
Salt Étterem, társtulajdonos, üzletvezető
Egly Márk
Egly Szőlőbirtok és Borászat
Koch Pálma
Koch Borászat, szőlész-borász mérnök
Müller Kornél
Törley Pincészet ügyvezető igazgató
Zárás és pezsgő a fenntarthatóság jegyében
![](https://vince.hu/wp-content/uploads/2023/08/FMI_2295-1024x683.jpg)
17.30 óra
PEZSGŐÜNNEP
Vezetett kóstoló és a tételekhez komponált fogások
Pallag Dávid
Rutin Budaörs
Csonka Dávid
Rókusfalvy Fogadó
VINCE KÓSTOLÓ STAND
A fenntarthatóság jegyében készült nemzetközi pezsgőválogatás
ETYEKI PEZSGŐBÁR
Etyeki pezsgők kóstolója