A tökéletes palacsinta titka: cseréljük ki a tejet egy másik folyadékra
A tökéletes palacsinta receptje egyetlen ponton különbözik a hagyományosétól, a különbség mégis ég és föld a végeredményt tekintve.
Ahány ház, annyi palacsinta. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a vince.hu is megannyi receptet, trükköt, tippet közölt már a “tökéletes”, “egyetlen”, “felülmúlhatatlan”, “titko” palacsintáról. Íme pár ezek közül a teljesség igénye nélkül:
- A TÖKÉLETESEN LÉGIES PALACSINTA TITKA: PÁR CSEPP A KEDVENC ITALUNKBÓL A TÉSZTÁBAN
- 5 HIBA, AMIT MINDENKI ELKÖVET A PALACSINTA SÜTÉSÉNÉL
- FUTÓTŰZKÉNT TERJED A NETEN A KIFOGYHATATLAN PALACSINTA RECEPTJE
- A LEGPUHÁBB, LEGLÉGIESEBB PALACSINTA RECEPTJE EGYETLEN PONTON TÉR EL A HAGYOMÁNYOSTÓL
- ELMONDJA A TÖKÉLETES PALACSINTA RECEPTJÉT AZ EMBER, AKI EDDIG 18 EZRET SÜTÖTT BELŐLE
Ezúttal a mindmegette.hu állt elő a “brutál finom” palacsinta megoldásával. Ők a hagyományos recepthez képest egyetlen változtatást javasolnak: cseréljük a tejet íróra. Az író (németül: Buttermilk) eredetileg a vajkészítés mellékterméke volt, mára azonban meghódította a boltok polcait és a konyhákat. Fogyasztják magában, de gyakran használják sütéshez. Nem meglepő hát, hogy felbukkan a palacsintában is.
A már említett cikk szerint ez a különbség az íróval készített és a hagyományos palacsinta között: “A klasszikus tejes palacsinta jól ismert: vékony, enyhén ropogós szélekkel, könnyen tölthető. Az írós palacsinta viszont selymesebb textúrájú, kissé vastagabb, mégis puha és hajlékony – ideális édes és sós töltelékekhez egyaránt.”
Minket meggyőztek, mindenképpen kipróbálásra javasoljuk.
Címlapfotó: Monika Grabkowska / Unsplash