A hagyományos újévi japán leves íze fenséges, elkészítése egyszerű, de ami a legfontosabb: olyan szilveszteri étel, ami még szerencsét is hoz.
14 ezer mintát küldtek be idén a Great Taste Awardsra, a magyar desszert a maximális számú csillagot kapta.
A Michelin-csillagos budapesti Babel étterem egyik vezetője tart különleges étel- és borkóstolót a Vince Gála mesterkurzusán.
Mi az alkoholmentes bor és az alkoholmentesített bor között a különbség és miért fogy belőlük egyre több a világban? Többek között ezt is elmagyarázza a Vincére írt hiánypótló dolgozatában Evans Victoria Dip.WSET. A borszakértő, magyar bajnok sommelier inzulinrezisztensként, valamint alkoholmentesített borokkal is foglalkozó stratégaként többszörösen érintett, az általunk most közölt cikkénél kevés átfogóbb jelent meg a témában magyar nyelven.
Michelin-csillag színvonal a legváratlanabb helyen. Kagyló, krizantém, különleges bor, medúza saláta, mandarin, tejpuding és minden, mi szem-szájnak ingere.
Hamvas Béla óta tudjuk, hogy a borkészítés és a borivás is sokkal inkább filozófia, mint tudomány. Maurer Oszkárral beszélgettünk.