Hamarosan elstartol a 2022-es budapesti Bocuse d’Or európai döntője. Nemzetközileg is elismert magyar séfekkel és szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mit ad a verseny Magyarországnak és hogy milyen esélyekkel indul a magyar csapat.
Honnan indult a francia gasztronómia ikonja, milyen újítások tették híresé és kik voltak a mentorai? Miért az ő nevét viseli a világ egyik leghíresebb versenye?
Kényszerűségből került be a háztartásokba, ma viszont már szinte elképzelhetetlen nélküle egy jól felszerelt konyha. A legdrágább változata 300 ezer forintba kerül, de jóval olcsóbban is hozzá lehet jutni.
Legfőbb tanulság: kedvező áron is kapható finom és jó minőségű termék.
Ezek ma a Magyarországon kapható legjobb kencék.
Chiléből Villányba, Olaszországból a Badacsonyra. Ha ritka boros élményre vágysz, ezekből a fajtákból válogass!
3000 méter fölött, vulkán oldalában, dalai láma felügyelete alatt. Különlegességek a nagyvilágból és Magyarországról.
Bár a szakértők finom szólva megosztottak a kérdésben, a világ három legnagyobb gyártója egymás után dobja piacra a szár nélküli borospoharakat.
Mik a Magyarországon 100 éve nem látott aszály fő tanulságai kutatói szemmel? A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének vezetőjével beszélgettünk.
Tóth Verával beszélgettünk, de ezúttal nem zenéről. Szóba került viszont a bor, Palkonya, az életmódváltás és az öntudatra ébredés.
Az örök fiatalság szérumának receptjét a legilletékesebb ember, a nyolcvanon túl is fáradhatatlanul hedonista Ernyey Béla osztotta meg velünk.
Hogyan jön képbe kétszer is Ausztria egy furmintból készült magyar pezsgőnél, aminek legelső „példánya” azonnal rangos díjat nyert?
Másfél méterrel Budapest alatt, a Nyugati pályaudvartól alig pár száz méterre működik a MaiNyúl kisüzemi borászat. Megnéztük és elállt a lélegzetünk.
Interjú Frei Tamással arról, mi fog véget vetni a kávéforradalomnak, megérezzük-e Kína belépését a piacra és hogy meddig drágul még a kávé.