Tokajtól ma már a cabernet franc sem áll távol, igaz, elsősorban pezsgő alapként szolgál. Minden egy kísérleti ültetvénnyel kezdődött.
Borhűtő készítésbe fogott Andrásfalvy Bertalan, akinek az életpályáját számos évig a tudományos munka határozta meg.
Ó-ió-ció-áció-káció-akáció-vakáció! A Vince Magazin júniusi lapszáma mi másról is szólhatna, mint a legkedvesebb, nyári évszak ünnepléséről!
Összefogásból születnek az igazán nagy dolgok: megkóstoltuk az országban jelenleg elérhető legjobb prosecco tételeket, és ezt most bárki utánunk is csinálhatja.
Amióta pezsgőreneszánszot írunk idehaza, senkinek nem szalad fel a szemöldöke, ha azt hallja, Tokajban is előfordul a pinot noir.
Számos borász foglalkozik vörösbor készítésével a Tokaji borvidéken, elsőként Kanczler Andrással beszélgettünk a miértekről.
A rozé fogyasztása évről évre felszálló ágban van, de mit igyon, aki nem talál kedvére valót a hazai kínálatban? Mutatjuk.
Beköszöntött a jó idő, jöhetnek a kinti borozások, amelyek elengedhetetlen velejárói a rozé borok! És ha rozé, akkor természetesen Provence megkerülhetetlen, mutatjuk is, mit érdemes tudni róla.
A Vince Magazin májusi lapszámában majdnem minden a rozé körül forog: a tesztszekcióhoz több mint 100 bort teszteltünk.
Badacsony kitörési pontját egy szőlőfajta jelentheti. De mit tud és miért is érdemes foglalkozni a szőlőfajtával? Szakértőkkel beszélgettünk.
Nyakunkon a nyár, irány Málta és természetesen Málta borai! A szigetország nemcsak strandjaival és lenyűgöző városaival csábít.
Thummerer Tekenőháti Merlot 2018 került az áprilisi Vince Magazin címlapjára. A borról Lamport Józseffel beszélgettünk.
Megkóstoltuk Piemont legjavát: idén is megrendezték a legújabb Roero, Barbaresco és Barolo évjáratokat felvonultató Nebbiolo Primát.
Áprilisi lapszámunk pincelátogatás rovatában ezúttal a Heimann családot kerestük fel, borokról, vendéglátásról és kultúráról is beszélgettünk.