Pécsi, Somlói, Móri és Pannonhalmi borvidék: kis borvidékeink nagy borai a Vince Magazin szeptemberi lapszámában!
Egy új, káprázatos kilátással bíró borterasz is várja a borturistákat a Csobánc-hegy lábánál, nem messze a Balaton-parttól.
Ha valaki meg akarja ismerni a Törley történetét és jelentőségét, akkor a legjobb, ha a budafoki Anna utcában, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban kezdi az ismerkedést.
A gasztronómiában is egyre erősödő trend a természetesség előtérbe helyezése, a környezettudatos és terroir-hű vendéglátás térhódítása.
A Budapesttől mindösssze 240 kilométerre fekvő főváros többek között a fenntarthatósági törekvésekben is élen jár.
Ma mindenben a fenntarthatót és a természetest keressük, pedig a rovarirtószerek alig pár évtizedig “éltek”.
A jövőt a fenntartható helyek írják: legyen szó borászatokról, vendéglátóhelyekről, vagy akár komplett borvidékekről. Mindháromra mutatunk példát augusztusi lapszámunkban. Augusztusban a fenntarthatóságé a főszerep: tesztszekciónkban természetes borokat teszteltünk. Ezzel kapcsolatosan […]
Homokkőbe vájt pincék, kiemelkedő vörös- és a gyerekkor ízeit idéző gyümölcsborok, egyedi hangulatú szálláshelyek – az Edelin Birtok a Bükki borvidék egyik legizgalmasabb vendéglátóhelye.
A vermut rendkívül izgalmas italkategória, amelyben egyszerre találozik a múlt és a jelen találkozik. Persze, mint mindenhol, itt is nagy különbség van vermut és vermut között.
Az idei Gourmet Fesztiválon az új séfgeneráció került reflektorfénybe, a Vince vendészerzője pedig közülük hetet is mikrofonvégre kapott.
Hiába igyekszik elvenni a kedvünket az időjárás, mi nyakig merülünk a nyárban! Tesztszekciónkban ezúttal a pugliai borok kapják a főszerepet.
Hamvas Béla óta tudjuk, hogy a borkészítés és a borivás is sokkal inkább filozófia, mint tudomány. Maurer Oszkárral beszélgettünk.
Szelíd lankák, hívogató erdők, köztük megbúvó, messzire világló templomtornyokkal díszített apró, meseszerű falvak, ahol hallgatni arany.
A Zalai borvidék még sokak számára fehér folt. Néha a térképen is, de a pincészetek, borok szempontjából biztosan. Bemutatjuk a Hegyke bort!