Ugyanúgy, mint megannyi nagy találmány esetén, az erjedés felfedezése is gyaníthatóan a véletlen műve volt.
A hazai sajtkészítők csapatának megkerülhetetlen éllovasa az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrát üzemeltető Vidáné Kondor Oktávia és férje, Vida János.
Domokos Attilával, a Dobogó Pincészet társtulajdonos-borászával beszélgettünk 20 évnyi furmintról, tudatos pozicionálásról és folyamatos tanulásról.
Ritka kincsek a Vince Magazin októberi lapszámában!
A Planina Borászat tulajdonos-borászához, Horváth Zoltánhoz kirándultunk a Mohácsi-szőlőhegyre.
Az Almalomb idén megtartotta a zöld Michelin csillagot, amelyet a fenntarthatóságért osztanak az inspektorok. Megnéztük, mit is jelent ez a gyakorlatban.
Japán adja a világ legtöbbet telepített szőlőfajtáját, a kjoho csemegeszőlőt, amely 1945 óta komoly területeket hódított meg. De Ázsia nem csak emiatt érdekes.
A Móri borvidék Pannonhalmától alig 45 percnyi autóútra fekszik. Ritkán látogatjuk, pedig a borok mellett páratlan gasztronómiai élményeket is kínál.
Pécsi, Somlói, Móri és Pannonhalmi borvidék: kis borvidékeink nagy borai a Vince Magazin szeptemberi lapszámában!
Egy új, káprázatos kilátással bíró borterasz is várja a borturistákat a Csobánc-hegy lábánál, nem messze a Balaton-parttól.
Ha valaki meg akarja ismerni a Törley történetét és jelentőségét, akkor a legjobb, ha a budafoki Anna utcában, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban kezdi az ismerkedést.
A gasztronómiában is egyre erősödő trend a természetesség előtérbe helyezése, a környezettudatos és terroir-hű vendéglátás térhódítása.
A Budapesttől mindösssze 240 kilométerre fekvő főváros többek között a fenntarthatósági törekvésekben is élen jár.
Ma mindenben a fenntarthatót és a természetest keressük, pedig a rovarirtószerek alig pár évtizedig “éltek”.